Spring naar hoofd-inhoud

Schoolplan

Hier vindt u het schoolplan voor de periode 2023-2027. Hierin staan de plannen die de school heeft voor de toekomst.

EU-schoolfruit

We vinden het belangrijk om kinderen verschillende soorten groenten en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met verschillende smaken en structuren. Smaak kun je ontwikkelen en vaak is het zo "zien eten - doet eten". We ontvangen 20 weken lang iedere week drie porties groente en fruit voor alle kinderen.

Meer informatie over het EU_schoolfruit vindt u op de website: www.euschoolfruit.nl 

De bijbehorende flyer over het schoolfruit speciaal voor Kindcentrum Moerschans vindt u door hier te klikken.

 

 

 

 

Gezonde school

In ons schoolplan hebben we aangegeven dat we GEZONDHEID belangrijk vinden. We vinden het van belang dat de kinderen gezond en fit zijn. Dit bevordert niet alleen hun ontwikkeling  maar zal ook hun levensgeluk vergroten. Je voelt je happy als je goed in je vel zit. Dit schooljaar gaan wij niet alleen de gezonde voeding als belangrijke pijler in de spotlight zetten, maar ook het thema Sport & Bewegen zal de komende jaren extra aandacht krijgen. 

We worden als team hierbij ondersteund door medewerkers van Sport Zeeland en Hulst voor Elkaar. We zetten samen in op activiteiten in het kader van 4 Gezonde School-pijlers: signaleren, gezondheidseducatie, omgeving en beleid.

We hebben het vignet "Gezonde School" ontvangen.

Growth Mindset

 

We willen bij onze leerlingen een groeimindset ontwikkelen, we willen ze leren dat hun capaciteiten niet vaststaan. Dat ze kunnen groeien door inspanning te leveren en door te zetten. We gebruiken de juiste bewoordingen om kinderen te laten groeien. We geven feedback op het proces, we moedigen ze aan om door te zetten.

Een groeimindset stimuleer je door:

  • inzet te bevestigen en te complimenteren
  • niet het antwoord maar de strategie belangrijk te maken
  • door hoge verwachtingen te hebben van leerlingen
  • leerlingen te leren hoe ze uitdagingen aanpakken
  • de sfeer in de klas dat fouten maken mag, benoem ze als positieve leermomenten
  • leerlingen te leren over hoe het brein werkt

Het is fantastich om kinderen te horen zeggen : "Ik kan dit nog niet " ipv "Ik kan dit niet". Dingen die je nog niet kan, kun je leren.

We maken hierbij  gebruik van "de Leerkuil".

Een aantal keer per schooljaar organiseren we met alle kinderen van ons Kindcentrum een activiteit rondom Growth Mindset!

 

Groen schoolplein

We zijn druk bezig om plannen te maken om onze schoolpleinen uitdagender, gezelliger, groener te maken. Zo hebben we inmiddels een wilgenhut op het plein. We denken aan nieuwe pichnicktafels, een boombank en de aanleg van een groentetuin op het plein van de onderbouw. Met een aantal plannen is al een start gemaakt! We werken hiervoor ook samen met leerlingen van de Praktijkschool "De Brug". We denken er over om op het plein van groep 5 t/m 8 een panna-kooi te plaatsen.